Parādījušās prognozes, ka jau pēc dažām dienām Latvijā gaidāms +39 grādu karstums: laika ziņu eksperts komentē šādu varbūtību

Foto – Pixabay

Jaunais laika ziņu eksperts Martins Bergšteins sociālajā vietnē “X” publicējis biedējošu laika apstākļu prognozi, kas, iespējams, varētu augusta vidū piemeklēt Latviju.

Tikpat biedējoši cipari ir saistībā ar kaimiņvalsti Lietuvu. Vai tas tiešām varētu piepildīties?

Martins publicējis vairākus attēlus, kuros redzama iespējamā gaisa temperatūra pēc dažām nedēļām. Viņš raksta, ka tā esot tāla prognoze, kas vēl pavisam noteikti mainīsies, tāpēc to nevajadzētu uztvert “burtiski”.

Viņš arī brīdina, ka viņa ieraksts neesot uztverams kā prognoze, bet gan kā ieskats ekstrēma skaitliskā modeļa izlaidumā drīzāk izklaidējošā nolūkā. Tas esot vairāk ieraksts “priekš vēstures”. Viņš min, ka šis modelis bieži vien ilgākā termiņā mēdzot uzrādīt līdzīgi ekstremālas prognozes.

Meteorologs Toms Bricis apstiprina: Latvijai tuvojas karstuma vilnis, bet diemžēl tas nav vienīgais, par ko vajadzētu satraukties…

Tomēr, nenoliedzami, lai arī Martins brīdina, ka nevajag to uztvert nopietni, attēlos redzamais šķiet visai biedējoši.

Foto – ekrānuzņēmums

Viņš gan ieskicē, ka tālākā prognoze vēl mainīties, tomēr pamato, kāpēc esošā situācija ir tika nopietna. Un tas vēl nav viss… viņš izsaka arī citus novērojumus.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un uzzinātu pamatojumu, kā arī izlasītu orģinālierakstu

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment